طرز تهیه و خواص چای قاصدک

کانال تلگرام دمادم
جهت خواندن و پیگیری اخبار منتخب روز ایران و جهان به کانال تلگرام دمادم بپیوندید.
قاصدک به نام های مختلفی مانند کاسنی بری، کاسنی زرد، خبرچین، هند بابری و ... مشهور است. از برگ و ریشه گل قاصدک دمنوش یا چای قاصدک تهیه میشود.

قاصدک:

گل قاصدک، خبررسانک یا خبرچین که در طب سنتی به نام "طرخشقون" معروف است گیاهی است علفی و دایمی که ساقه آن به ارتفاع ۴۰ سانتی متر می رسد. این گیاه دارای ریشه ای است به رنگ قهوه ای مایل به زرد که پر از شیرابه سفید رنگی می باشد. برگ های قاصدک مثلثی شکل بوده و میوه آن شبیه به فندق است.
گل قاصد که به نام های هند بابری، خبر آور، کاسنی بری، کاسنی زرد و دندان شیر نیز معروف است؛ از مواد سالم مانند کاروتن، فیبر، مواد معدنی، بتا کاروتن، ویتامین C و بسیاری  از مواد دیگرتشکیل شده است. 
گل قاصدک، برگ قاصدک، دمنوش قاصدک، چای قاصدک، کاسنی زرد

مناطق رشد گیاه قاصدک:

قاصدک در کنار جاده ها و شوره زارها و نیز اراضی بایر می روید. در ایران و هند بسیار می روید. هم چنین در نواحی غرب اروپا ، شمال و مغرب آسیا ، شمال آفریقا و آمریکای شمالی به وفور یافت می شود.
ریشه گیاه قاصدک دارای ماده ای به نام تراکزاسین ، کولین ، یک ماده رزینی ، قندهای مختلف و اسیدهای چرب می باشد. برگ این گیاه دارای تراکزاسین ، اینوزیت ، موسیلاژ،  ، قندهای مختلف و یک ماده رزینی می باشد.
از ریشه  برگ و گل  گیاه قاصدک در تهیه داروهای گیاهی استفاده می شود. همچنین از برگ های جوان و حتی ریشه این گیاه دمنوش یا چای قاصدک تهیه می شود که این چای ریشه در  طب گیاهی چینی دارد. به طور کلی قاصدک دارای مزایای بسیاری برای سلامتی است. 

طرز تهیه چای قاصدک:

برای تهیه چای قاصدک یا دمنوش برگ قاصدک، ۴-۱۰ گرم از برگ های خشک قاصدک را به صورت خرد کرده و یا پودر درآورده و همرا با یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف کرده و میل کنید  در صورت نیاز تا سه نوبت در روز تکرار کنید.
برای تهیه چای یا دمنوش ریشه قاصدک، ۵۰ گرم از ریشه قاصدک را همراه دو لیوان آب بجوشانید. سپس حرارت را کم کنید تا مدت زمان ۷ دقیقه به آرامی بجوشد. قبل از مصرف، چای قاصدک را صاف نمایید.
طرز تهیه چای قاصدک، خواص چای قاصدک، دمنوش قاصدک، عوارض چای قاصدک

خواص قاصدک:

  • چای قاصدک قابض و مقوی معده است.
  • قاعده آور است.
  • قاصدک به عدم ورم بدن و درد قاعدگی بسیاری از زنان در سندرم پیش از قاعدگی کمک می کند.
  • برای ازدیاد شیر نافع است و خانم های شیرده باید مقداری از آن را با سالاد بخورند.
  • طبع آن سرد است و در نتیجه خنک کننده و معرق است.
  • ترشح صفرا را زیاد می کند.
  • خون را تصفیه می کند.
  • خوردن آن خونریزی از سینه را متوقف می کند.
  • از عصاره آن شیاف درست می کنند که برای رفع ورم های درون اندام تناسلی بانوان و زهدان مفید است.
  • خوردن آب این گیاه مخلوط با روغن زیتون برای رفع مسمومیت مفید است.
  • ضماد ریشه آن را در محل نیش کژدم یا زنبور و یا مار می گذارند که بسیار مفید است.
  • اوره را رفع می کند.
  • کلسترول خون را کاهش می دهد.
  • درمان کننده اگزما و بیماری های پوستی است.
  • درمان کننده کم خونی است.
  • رماتیسم و نقرس را درمان می کند.

عوارض دمنوش قاصدک:

  • زیاده روی در مصرف چای قاصدک برای خانم های باردار و شیرده توصیه نمی شود.
  • کسانی که دچار مشکلات کبدی، انسداد یا سنگ مجاری صفرا، انسداد روده، نارسایی کلیه و قلب و افرادی که آلرژی نسبت به گیاهان بابونه و گل مینای چمنی دارند، باید از مصرف گیاه قاصدک خودداری کنند.
  • ریشه قاصدک بر توانایی کبد برای جذب بعضی داروها اثر می گذارد و اگر تحت درمان دارویی خاصی هستید بهتر است پیش از مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنید.
گردآوری: مجله اینترنتی ستاره
  • گزارش خطا
  • پیشنهاد به دیگر مخاطبان
  • ۰
  • ۰

  • اشتراک‌گذاری در تلگرام
  • اشتراک‌گذاری در کلوب
  • اشتراک‌گذاری در گوگل پلاس
  • اشتراک‌گذاری در بالاترین
  • اشتراک‌گذاری در لینکداین
  • اشتراک‌گذاری در استامبل‌آپون
  • چاپ خبر
  • کپی لینک خبر