اخبار

چرا نباید آب یخ بنوشیم؟

چرا نباید آب یخ بنوشیم؟

آیا به محض بازگشت به خانه، فوراً به سمت یخچال می‌روید و برای رفع تشنگی و خستگیِ روز، یک بطری آب سرد می‌نوشید؟ البته چاره‌ای نیست! اما آیا می‌دانستید این کار ممکن است بر دستگاه گوارش شما تأثیر منفی بگذارد؟ هر چه آب سردتر باشد، مضرات آن بیشتر است.

به گزارش خبرآنلاین، بهتر است از نوشیدن آب با دمای خیلی سرد خودداری کنید؛ چرا که می‌تواند عملکرد طبیعی اسید معده را مختل کند و تعادل آن را به هم بزند. همچنین توصیه می‌شود در طول میل‌کردن غذا از نوشیدنی‌های یخ استفاده نکنید و به جای آن کمی آب با دمای معمولی بنوشید.

دلایلی که شما را مجاب می‌کند تا آب یخ ننوشید:

۱)آب یخ عمل هضم را مختل و محدود می‌کند
به گفته‌ی کارشناسان، آب سرد و حتی نوشیدنی‌های سرد، رگ‌های خونی را منقبض کرده و در نتیجه هضم را محدود می‌کند. همچنین مانع از فرآیند طبیعی جذب مواد مغذی در طول هضم می‌شود. دمای طبیعی بدن 37 درجه سانتیگراد است و وقتی چیزی با دمای بسیار پایین مصرف می‌کنید، بدن شما باید انرژی زیادی را صرف تعدیل این دما کند. در نتیجه چیز زیادی برای هضم و جذب مواد مغذی باقی نمی‌ماند؛ برای همین توصیه می‌شود آب هم‌دما با دمای محیط بنوشید.

۲)گلو درد
یکی دیگر از دلایلی که شما را از نوشیدن آب سرد منع می‌کند، افزایش احتمال ابتلا به گلودرد و گرفتگی بینی است. نوشیدن آب سرد، به ویژه بعد از غذا، باعث ایجاد مخاط اضافی در مجرای تنفسی می‌شود و یک لایه محافظتی را به‌وجود می‌آورد؛ همین مسئله، دستگاه تنفسی را دچار احتقان می‌کند و احتمال ابتلا به عفونت‌های التهابی افزایش می‌یابد.

۳)نوشیدن آب سرد مانع از تجزیه چربی‌ها می‌شود
کارشناسان می‌گویند نوشیدن آب خنک بلافاصله بعد از غذا، باعث جامد شدن چربی‌های غذایی که می‌خورید می‌شود و تجزیه‌ی مولکول‌های چربی را برای بدن دشوار می‌کند.
به هر حال نوشیدن آب بلافاصله بعد از غذا توصیه نمی‌شود. دکتر آنجو سود، متخصص تغذیه ساکن بنگلور، توصیه می‌کند « ۳۰ دقیقه قبل و بعد از غذا آب ننوشید تا بدن وضعیت متعادلی برای هضم غذا داشته باشد».

۴)نوشیدن آب سرد باعث کاهش ضربان قلب می‌شود
مطالعات نشان داده‌اند که مصرف آب سرد ممکن است در کاهش ضربان قلب شما نقش داشته باشد. ظاهراً نوشیدن آب یخ باعث تحریک عصب دهم جمجمه (عصب واگ) که طولانی‌ترین عصب مغزی است، می‌شود. این عصب بخش مهمی از سیستم عصبی خودمختار بدن است و واسطه کاهش ضربان قلب است.
هنگامی که آب سرد مصرف می‌کنید، دمای پایین آب، عصب را تحریک می‌کند و باعث کاهش ضربان قلب می‌شود.

منبع: food.ndtv / مترجم: الهه جعفرزاده

۲۳۵۲۳۵

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا