تنبلی که با یاسمین مقبلی به فضا رفت/ عکس
در سفری که به تازگی چهار فضانورد ماموریت کرو-۷ به ایستگاه فضایی بینالمللی انجام دادهاند یک «تنبل» آنها را همراهی کرده است. موگنسن به همراه سه همکارش یعنی یاسمین مقبلی فرمانده ماموریت از ناسا، ساتوشی فوروکاوا (Satoshi Furukawa) از آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن و کنستانتین بوریسوف (Konstantin Borisov) از شرکت فضایی فدرال روسیه موسوم به روسکاسموس در مدار زمین با سرعت ۱۷۵۰۰ مایل در ساعت (۲۸۲۰۰ کیلومتر در ساعت) در حرکتند تا برای اقامتی ۶ ماهه به ایستگاه فضایی بینالمللی برسند.
«ساشا» که یک عروسک تنبل است نیز همراه آنها است. سرعت متوسط یک تنبل سه انگشتی روی زمین ۰.۱۵ مایل در ساعت (۰.۲۴ کیلومتر در ساعت) است.
عرسک ساشا که به عنوان «نشانگر گرانش صفر» در این سفر حضور داشت، باید هنگامی فضاپیما وارد مدار میشد، در کابین شناور شده و به خدمه سیگنال میداد که اکنون در محیط ریزگرانشی فضا قرار گرفتهاند.
موگنسن از طریق کنترل ماموریت اسپیسایکس در هاثورن، کالیفرنیا، از طریق امواج رادیویی به زمین، گفت: میخواهم نشانگر صفر خود را که توسط سه فرزندم انتخاب شده، معرفی کنم. آنها تنبل را انتخاب کردند، زیرا یکی از حیوانات مورد علاقه آنهاست.
موگنسن توضیح داد که در سفری به کاستاریکا، او و خانوادهاش توانستند تنبلهایی را «در طبیعت» و در موقعیتی خاص ببینند. موگنسن گفت: ما در ساحل بودیم که یک تنبل بسیار جوان روی درختان بالای سر ما ظاهر و از آن آویزان شد. این یک لحظه بسیار ویژه برای خانواده ما بود.
دلیل دیگری برای انتخاب این عروسک وجود دارد.
موگنسن میگوید: این نامی است که فرزندانم دوست دارند با آن مرا صدا بزنند و از سوی همسرم ترغیب میشوند. من همیشه آخرین نفری هستم که هر وقت جایی میرویم، خانه را ترک میکنم. شخصا فکر میکنم دلیل خوبی برای این کار دارم، اما آنها میگویند که من کُندترین فرد زنده هستم.
همراه بردن نشانگرهای صفر را میتوان به اولین فردی که به فضا پرواز کرد، یعنی فضانورد دوران شوروی، یوری گاگارین، نسبت داد. او در ماموریت سال ۱۹۶۱ عروسک کوچکی را با خود به فضا برد تا شناوری آن را تماشا کند. از آن زمان، در سایر ماموریتهای روسیه نیز همین کار انجام شد و در نهایت به یک رسم تبدیل شد.
هنگامی که اسپیسایکس در سال ۲۰۱۹ آمادهسازی برای پرواز فضانوردان را آغاز کرد، این سنت را که توسط سایر شرکتها و ناسا نیز پذیرفته شده است، انجام داد. ساشا بهزودی با سایر نشانگرهای گرانش صفر در ایستگاه فضایی ملاقات خواهد کرد.
انتظار میرود سرنشینان ماموریت کرو-۷ امروز در ساعت ۸:۳۹ به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۶:۰۹ به وقت تهران) به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شوند.
۵۸۵۸