فرهاد قائمیان و سید جواد هاشمی در اختتامیه یک رویداد مهم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اختتامیه این رویداد شامگاه گذشته در سالن اجتماعات هتل ثامن طرقبه مشهد با حضور فرهاد قائمیان (مدیر بیستویکمین جشنوارههای فرهنگی و هنری امام رضا)، رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، دبیر و داوران جشنواره سرود، جمعی از مسئولان استانی و شهری و گروههای شرکتکننده برگزار شد.
سید جواد هاشمی هنرمند محبوب و برجسته کشورمان که از داوران بخش رقابتی این رویداد نیز بود، اجرای این مراسم را بر عهده داشت.
رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور: سرود در حوزه تربیتی جایگاه ویژهای دارد/ آثار رضوی هدفمند و اثرگذار است
رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در این مراسم با اشاره به میزان اثربخشی و اثرگذاری ابزار سرود برای انتقال مفاهیم ارزشی گفت: سرود در حوزه تربیتی جایگاه ویژهای دارد. دکتر علامتی در این آیین ضمن عرض خداقوت به متولیان و برگزارکنندگان این رویداد، حضور گروههای سرود دانشآموزی از سراسر کشور را ارج نهاد و بر اهمیت این جشنواره در تعالی معنوی و هنری دانشآموزان صحه گذاشت.
وی عنوان کرد: امروز سبدمصرفی فرهنگی جامعه بیش از هر زمان دیگری باید مورد توجه قرار گرفته و بر محصولات فرهنگی و هنری که در آن قرار میگیرد دقت شود. در این زمینه هنر سرود بسیار اثرگذار و هدفمند میتواند مضامین تربیتی و مفاهیم ارزشی را منتقل کند.
رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با بیان اینکه در حوزه تربیتی ابزار سرود و صدا اولویت و جایگاه ویژهای دارد، گفت: رادیو از دیرباز جایگاه ویژهای بین مخاطبان داشت و صدا هنوز هم اولویت خاصی برای شنوندگان دارد؛ لذا شاهدیم هنر صدا در قالبهای بروزی چون پادکست و کتب صوتی اثرگذار بوده و روند صعودی بین علاقمندان دارد.
وی با اشاره به اثرگذاری عمیق سرودهای حماسی متذکر شد: اینکه شاهدیم در برخی کشورها جلوی اجرای سرودهای حماسی گرفته میشود به دلیل میزان اهمیت و اثرگذاری این هنر است. به همین دلیل، سرودهای دوران انقلاب و بعد از آن در دوران دفاع مقدس هنوز هم اثرگذار، خاطرهانگیز و غرورآفرین است.
دکتر علامتی اضافه کرد: بنابراین محتوای با آهنگ مناسب و دقیق تلفیق شود و در اجرای گروهی به نمایش درآید، اثرگذاری بسیاری بر مخاطب خواهد داشت که در این راستا، آثار رضوی که آمیخته با ارادت و سیره امام هشتم است، فاخر، ماندگار و جریانساز است.
لزوم جهانی کردن سیره و زیبایی کلام رضوی با ابزار هنر
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز با تاکید بر لزوم جهانی کردن سیره و زیبایی کلام رضوی با ابزار هنر، گفت: جشنواره سرود فرصتی مناسب برای جهانی کردن معارف حضرت رضا است.
صادق حسینزاده ملکی، امشب در اختتامیه سیزدهمین جشنواره سرود ملی رضوی که در هتل ثامن برگزار شد، ارادت و تکریم ایرانیان به ساحت مقدس امام رضا(ع) را نقطه وحدتبخش قلمداد کرد که فارغ از مذهب، گویش و هر زبانی بین این ملت مشترک است.
به زعم وی، این محبت و ارادت به ساحت ملکوتی حضرت رضا(ع) از مهمترین ارکان هویت ملی ایرانیان است و بر همین اساس، زیارت و عرض ارادت در بارگاه ملکوتی ایشان همواره خواست و آرزوی هر کس بوده و هست که در شرایط عدم توفیق حضوری، به عرض ارادت و سلامی از راه دور نیز بسنده کرده و دلخوش شدهاند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این ابراز محبت و عرض ارادت نه تنها نشاندهنده ایمان و اعتقاد ایرانیان به اهل بیت (ع) است، بلکه به عنوان یک عامل وحدت ملی نیز عمل میکند، بر لزوم توجه به این مهم در راستای تعمیق بخشی باورهای دینی و مذهبی صحه گذاشت.
وی انجام هر اقدام و عملی در حوزه رضوی و دینی را مایه توفیق دانست و گفت: خوشبختانه شما هنرمندان که در این راستا فعالیت میکنید، در واقع قدمی در مسیر لطف حضرت رضا (ع) برداشتهاید که امید است نیات و کارهای خوب شما موجب دعای حضرت برای شما و حل مشکلات مردم شود.
حسینزاده ملکی همچنین با اشاره به سخن امام رضا که "خداوند رحمت کند کسی را که امر ما را زنده میکند" افزود: ایشان در حق چنین کسانی دعا کردهاند و لذا هنرمندان و تمام دغدغهمندان که در این حوزه فعالیت دارند، مشغول دعای خیر ایشان هستند.
وی با بیان اینکه هنرمندان این حیطه از قالبهای هنری ارزشمندی برخوردار هستند، تصریح کرد: با دقت و حسن نیت به کار خود ادامه دهید و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نکنید.
وی با تاکید بر اینکه محتوا باید به بیانی فراگیر و جهانی تولید و به مخاطب منتقل شود، متذکر شد: اگر ما بتوانیم با استفاده از انواع قالبهای هنری، پیام و زیبایی سخنان و سیره امام رضا (ع) را به اقشار مختلف جامعه منتقل کنیم، قطعاً مورد توجه و تبعیت قرار خواهیم گرفت و این پیام جهانی خواهد شد چرا که ایشان تاکید کردهاند هر کس زیبایی سخن ما را بشنود، بدان جذب خواهد شد.
حسینزاده ملکی با تاکید بر لزوم جهانی کردن زیبایی کلام و سیره رضوی گفت: این مهم بهویژه در دنیای امروز اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا فاصله با این زیباییهای کلام اهلبیت بهواسطه عدم انتقال صحیح پیامها به جامعه جهانی، ممکن است زیاد باشد. به تصریح وی، استفاده از زبان هنر میتواند وسیلهای برای رساندن پیام محبت و معنویت امام رضا (ع) به مردم جهان باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هنرمندان، سرمایههای این سرزمین هستند و کارشان میتواند مقدمهساز تحولات مبارکی در آینده باشد، ابراز داشت: من مطمئنم که جوانان حاضر در این مراسم با استعداد و توانمندیهای خود، در پی تحقق این اهداف خواهند بود.
او در پایان سخنانش با اشاره به روند جشنواره سرود رضوی، این جشنواره را فرصتی مناسب برای جهانی کردن معارف حضرت رضا برای نسل جوان و سپس به جهانیان قلمداد کرد.
هدف جشنواره سرود ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت است
همچنین مصطفی اسدی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز اجرای این رویداد را در راستا و با هدف ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت قلمداد کرد. وی تصریح کرد: از دیگر اهداف ارزشی این جشنواره شناسایی پدیدآورندگان آثار فاخر فرهنگی و رسانهای و ترویج هنر آوایی است که تحقق آن گامی مؤثر در جهت ترویج سیره رضوی با ابزار هنر است.
اسدی با بیان اینکه ۴۲ هزار دانشآموز در قالب ۴۳۰ گروه در این جشنواره شرکت کردهاند و ۴۵۰ اثر به دبیرخانه رسیده گفت: ۴۱ گروه در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم در دو بخش دانشآموزان دختر و پسر شایسته تقدیر شناخته شدهاند.
وی با بیان اینکه جشنواره در دو بخش سرود گروههای همگانی ویژه ابتدایی و متوسطه و گروههای رقابتی مقطع متوسطه برگزار شده خاطرنشان کرد: این جشنواره زمینه پرورش استعدادها در دانشآموزان را بهخوبی فراهم کرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به روند کیفی و روبهجلوی این رویداد در طی دورههای اخیر ابراز داشت: در این دوره شاهد حضور داوران و هنرمندان برجسته و خوشنامی چون فرهاد قائمیان و سید جواد هاشمی بودیم که ارزش و جایگاه رویداد را ارتقا میدهند.
245245