علمی

کیتی پری به فضا رفت؛ اولین مأموریت فضایی کاملاً زنانه پس از ۶۲ سال /فیلم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، لحظاتی قبل مأموریت NS-۳۱ شرکت بلو اوریجن انجام شد. تمام سرنشین‌های فضاپیمای این مأموریت زن بودند که یکی از آنها نیز «کیتی پری»، خواننده مشهور آمریکایی، است. این مأموریت اولین پرواز فضایی از سال ۱۹۶۳ است که تمام سرنشین‌های آن زن‌اند.

راکت نیوشپرد بلو اوریجن امروز ساعت ۱۷ به وقت ایران با موفقیت به فضا پرتاب شد. بوستر و کپسول حامل مسافران تقریباً پس از ۱۵ دقیقه پس از پرتاب با موفقیت فرود آمدند. این مأموریت کاملاً خودکار انجام شد و نیازی به خلبان نداشت. در کپسول نیوشپرد علاوه‌بر کیتی پری، «لورن سانچز»، نامزد «جف بزوس»، بنیان‌گذار آمازون و بلو اوریجن، «آیشا بو»، دانشمند ناسا، «آماندا نگوین»، پژوهشگر اخترزیست‌شناسی، «کریان فلین»، تهیه‌کننده فیلم و «گیل کینگ»، مجری شبکه CBS حضور داشتند.

پرتاب اولین مأموریت زنانه بلو اوریجن

همه خدمه NS-۳۱ روزها قبل از مأموریت جلسات آموزشی برای یادگیری نحوه پوشیدن لباس‌های مخصوص، آشنایی با کپسول، نحوه برقراری ارتباط با زمین و پروتکل‌های ایمنی را گذراندند. همچنین قبل از پرتاب، نکات مهم به این افراد آموزش داده شد. پیشتر نیز این افراد با سوار شدن در هواپیما و پایین‌ آمدن با شتاب، جاذبه صفر و بی‌وزنی را تجربه کردند تا در سفر فضایی به آن عادت کنند.

کیتی پری به فضا رفت؛ اولین مأموریت فضایی کاملاً زنانه پس از ۶۲ سال /فیلم

هرچند هزینه رزرو صندلی در پروازهای بلو اوریجین مشخص نیست، طبق گزارش‌های مختلف حدوداً ۱۵۰ هزار دلار است. پرواز جدید یازدهمین مأموریت انسانی شرکت بلو اوریجن محسوب می‌شود. تاکنون این شرکت ۵۲ نفر را به فضا فرستاده است. نیو شپرد نیز که نام آن ادای دینی به «آلن شپرد» (اولین آمریکایی که به فضا سفر کرد) است، راکتی زیرمداری است که می‌تواند دوباره برای پروازهای انسانی نیز استفاده شود.

کیتی پری به فضا رفت؛ اولین مأموریت فضایی کاملاً زنانه پس از ۶۲ سال /فیلم

مراحل مأموریت NS-۳۱؛ راکت نیوشپرد تا ارتفاع ۷۶ کیلومتری سطح زمین بالا رفت و سپس کپسول حامل مسافران به ارتفاع ۱۰۶ کیلومتری پرتاب شد.

بیش از ۶۰ سال پیش، «والنتینا ترشکووا»، فضانورد شوروی، اولین زنی بود که با فضاپیمای وستوک ۶ به‌تنهایی به فضا سفر کرد. از آن زمان، هیچ پرواز فضایی کاملاً زنانه دیگری وجود نداشته؛ به همین دلیل مأموریت بلو اوریجن نقطه عطفی در سفرهای فضایی محسوب می‌شود.

۲۲۷۲۲۷

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا