اجتماعی

۴ عاملی که باعث پوکی استخوان می‌شود/ سهم بالای زنان در کمبود این ویتامین

دکتر کوروش اعتماد درباره وضعیت بروز پوکی استخوان در کشور، تصریح کرد: بر اساس آخرین مطالعه صورت گرفته با توجه به افزایش بروز سالمندی در کشور، بروز موارد پوکی استخوان رو به افزایش است. به طور مثال ۵۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال کشور دچار پوکی استخوان هستند.

۴ عامل خطر بروز پوکی استخوان

او پوکی استخوان را عاملی برای افزایش احتمال شکستگی استخوان (استئوپروز) خواند و ادامه داد: این عارضه به دلیل وجود ۴ عامل خطر مشترک در بیماری‌های غیرواگیر که شامل فعالیت فیزیکی پایین، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات و مصرف الکل است روندی رو به افزایش دارد.

برنامه آزمایشی شناسایی پوکی استخوان

اعتماد به اقدامات وزارت بهداشت در راستای کنترل پوکی استخوان و سایر عوارض آن اشاره کرد و گفت: یک برنامه مطالعاتی در چند دانشگاه علوم پزشکی با اولویت ویژه دانشگاه علوم پزشکی همدان با غربالگری حدود ۲ هزار خانم بالای ۵۰ سال در دست اقدام داریم.

او تاکید کرد: در این طرح قصد داریم تا در زنان بالای ۵۰ سال ارزیابی و غربالگری اولیه ابتلا به پوکی استخوان به شکل رایگان را انجام دهیم که بر این اساس مبتلایان به پوکی استخوان شناخته شده و در صورت نیاز مداخلات درمانی برای آنها آغاز شود تا عوارض ناشی از این بیماری غیرواگیر کاهش یابد. در صورتی که نتایج این طرح موفقیت آمیز باشد، طرح به کل کشور تسری خواهد یافت.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، بیان کرد: نظام سلامت حداکثر تلاش خود را برای افزایش سال‌های عمر افراد و امید به زندگی انجام داده است و اجرای این غربالگری‌ها به افزایش سال‌های عمر با کیفیت افراد کمک خواهد کرد.

سرانه پایین مصرف لبنیات در کشور

وی سرانه مصرف لبنیات در کشور را بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی خواند و تاکید کرد: در این راستا باید تمهیداتی اندیشیده شود که این سرانه مصرف افزایش یابد. از نظر بنده به عنوان یک کارشناس بهداشت،‌ افزایش قیمت لبنیات کمترین نقش را در پایین بودن مصرف لبنیات دارد و اصلی‌ترین موضوع، فرهنگسازی و آگاهی رسانی به مردم است که در سبد غذایی خود لبنیات را قرار دهند.

چرا پزشکان عمومی اجازه تجویز خدمات مرتبط با پوکی استخوان را ندارند؟

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، گفت: در حال رایزنی با سازمان‌های بیمه‌گر هستیم تا اجازه دهند تجویز داروها و خدمات مرتبط با پوکی استخوان توسط پزشک خانواده انجام شود چون الان فقط متخصصین مجاز به نوشتن این نسخ هستند؛ درحالی که پزشک خانواده دوره دیده هم می‌تواند این داروها را تجویز کند. بااین کار سطح دسترسی مردم به خدمات افزایش یافته و هزینه دریافت دارو و خدمت هم کاهش می‌یابد.

سهم بالای زنان در کمبود ویتامین D

او با اشاره به کمبود ویتامین D در میان افراد جامعه،‌ گفت: ناکافی بودن میزان این ویتامین در سطح جامعه بویژه در خانم‌ها بسیار بالا است به شکلی که بین ۵۰ تا ۷۰ درصد زنان مبتلا به کمبود ویتامین D هستند و همین موضوع هم عاملی برای افزایش پوکی استخوان است.

وی در پایان اضافه کرد: یکی از معضلات بیماری پوکی استخوان، شکستگی مفاصل بزرگ مثل لگن و زانو است که گاهی باعث عوارض و هزینه زیاد و متاسفانه بعضا تکرار عوارض و فوت فرد می‌شود.

بیشتر بخوانید:

اقدامات اورژانسی هنگام سکته مغزی

۲۳۳۲۳۶

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا