مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر شیشه چیست؟
ما در این صفحه قصد داریم تا در رابطه با مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر سخن بگوییم و در این باره اطلاعات مفیدی به شما عزیزان ارائه دهیم و اینک به شما پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطالب این صفحه همراه ما باشید.
آشنایی با ماده مخدر شیشه
شیشه، ماده مخدری صنعتی و بسیار قوی است که به سرعت سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و عوارض جبرانناپذیری بر جسم و روان مصرفکننده برجای میگذارد. این ماده مخدر با نامهای مختلفی همچون کریستال مت، آیس و کرانک در بازار سیاه توزیع میشود و به دلیل اثرات سرخوشی کوتاهمدت و افزایش انرژی کاذب، بسیاری را به دام اعتیاد میکشاند. متاسفانه، اعتیاد به شیشه به سرعت پیشرفت کرده و ترک آن بسیار دشوار است.
مصرف شیشه عواقب جبرانناپذیری از جمله اختلالات روانی حاد، پارانویا، توهم، خشونت، آسیبهای قلبی عروقی، تخریب سیستم ایمنی بدن و در نهایت مرگ را به دنبال دارد. این ماده مخدر نه تنها فرد مصرفکننده بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تاثیر قرار داده و هزینههای اجتماعی و اقتصادی سنگینی را بر جامعه تحمیل میکند. مبارزه با این بلای خانمانسوز نیازمند اقدامات پیشگیرانه، درمانی و قضایی جامع و هماهنگ است.
حمل و نگهداری شیشه
حمل و نگهداری شیشه جرم بوده و وابسته به میزان آن مجازات آن متفاوت خواهد بود. در این باره در ادامه مطالب این صفحه در رابطه با مجازات حمل و نگهداری شیشه باتوجه به میزان آن اطلاعات حقوقی به شما عزیزان ارائه نمودیم.
مجازات حمل و نگهداری ۵ سانتی گرم شیشه
حمل و نگهداری حتی کمترین مقدار ماده مخدر صنعتی شیشه، از جمله جرایم قابل تعقیب کیفری است. بر اساس قوانین موجود، حمل و نگهداری پنج سانتیگرم از این ماده مخدر، مستلزم پرداخت جریمه نقدی و تحمل حد قانونی شلاق تعزیری میباشد.
به صورت کلی مجازات حمل و نگهداری شیشه تا 5 سانتی گرم 20 تا 50 ضربه شلاق و پانصد هزار تا یک میلیون ریال جریمه نقدی را در پی دارد و این حکم قانونی به منظور پیشگیری از گسترش مصرف مواد مخدر و حفظ سلامت جامعه وضع شده است.
مجازات حمل و نگهداری یک گرم شیشه
مجازات حمل و نگهداری یک گرم شیشه مطابق قانون مجازات اسلامی، مشمول جزای نقدی بین ۳۰ تا ۹۰ میلیون ریال و تحمل شلاق تا ۷۴ ضربه است. شایان ذکر است که میزان مجازات مقرر برای این جرم، با توجه به سابقه کیفری فرد مرتکب و سایر عوامل موثر در ارتکاب جرم، قابل تغییر خواهد بود. به عبارت دیگر، در صورت تکرار جرم و یا وجود سایر موارد تشدید کننده، مجازات حبس نیز برای مرتکب در نظر گرفته خواهد شد.
مجازات حمل و نگهداری یک تا پنج گرم شیشه
مطابق مقررات حاکم بر مبارزه با مواد مخدر، حمل یک تا پنج گرم متآمفتامین (شیشه) جرم محسوب شده و مرتکب به تحمل مجازات نقدی ۱۵ تا ۳۵ میلیون ریالی و تحمل ۲۰ تا ۵۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
مجازات حمل و نگهداری شیشه تا 10 گرم
به صورت کلی مجازات حمل 10 گرم شیشه طبق ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال 76 از بیست تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی و پنج تا هشت سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق میباشد.
مجازات حمل و نگهداری یک کیلوگرم شیشه
مطابق قوانین موجود در ایران، در صورت حمل و نگهداری یک کیلوگرم شیشه، مجرم، مفسد فی العرض شناخته شده و حکم این جرم مصادره کلیه اموال مجرم و اعدام خواهد بود.
مجازات حمل شیشه در صورت تکرار جرم به چه صورت خواهد بود؟
بر اساس قوانین حال حاضر در ایران، مجازات حمل و نگهداری شیشه در صورت تکرار جرم تشدید میشود. در این باره فردی که مرتکب جرم حمل شیشه تا سقف ۳۰ گرم شود، در صورت تکرار جرم، یکونیم برابر بر میزان مجازات او اضافه میشود. همچنین اگر برای بار سوم این جرم تکرار شود، مجازات مجرم دو برابر خواهد شد.
در این باره نکته حائز اهمیت آن است که اگر مجموع وزن شیشه حمل شده در بار سوم به ۳۰ گرم برسد، فرد مرتکب به عنوان مفسد فیالارض شناخته شده و مجازات آن اعدام و مصادره اموال خواهد بود.
آیا مصرف شیشه نیز مشمول مجازات میشود؟
بر اساس قوانین مبارزه با مواد مخدر، مصرف شیشه صرف نظر از میزان و دفعات آن، جرم محسوب میشود. این بدان معناست که حتی مصرف تفریحی و یکباره شیشه نیز میتواند فرد را با مجازاتهای قانونی روبرو سازد. ماده 15 قانون مبارزه با مواد مخدر، مصرفکنندگان را مجرم شناخته و امکان اعزام آنها به مراکز درمانی را در صورت مراجعه داوطلبانه و دریافت گواهی تحت درمان فراهم میکند.
با این حال، در صورت عدم مراجعه به مراکز درمانی یا تکرار مصرف، مجازاتهای شدیدتری مانند شلاق و جزای نقدی در انتظار فرد متخلف خواهد بود. ماده 19 این قانون، برای اولین مرتبه مصرف شیشه، مجازات مشخصی از قبیل ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و تا ۱۰ میلیون تومان جریمه نقدی در نظر گرفته است. بنابراین، مصرف شیشه نه تنها عواقب زیانبار بهداشتی و اجتماعی به دنبال دارد، بلکه از دیدگاه حقوقی نیز یک جرم محسوب شده و قابل تعقیب است.
اگر گرفتار پرونده حمل و نگهداری شیشه شدیم چه کنیم؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم اگر گرفتار پرونده حمل و نگهداری شیشه هستید بهترین راهکار برای شما استفاده از خدمات یک وکیل مواد مخدر (https://musarezamir.com/وکیل-مواد-مخدر/) است. این وکیل میتواند به شما مشاوره حقوقی دهد و شما را با قوانین موجود آشنا کند. همچنین وکیل میتواند به پرونده شما رسیدگی کند تا بهترین رای برای شما صادر گردد.
جمع بندی
ما در مطالب این صفحه در رابطه با مسئله حمل و نگهداری شیشه و مجازات آن سخن گفتیم و اطلاعات مفیدی در این باره در اختیار شما عزیزان قرار دادیم و اینک در انتها امیدواریم مطالب این صفحه برای شما عزیزان مفید بوده باشد.
سوالات متداول
در این قسمت به برخی از سوالات متداول شما عزیزان پاسخ دادیم:
حمل و نگهداری شیشه چه مجازاتی دارد؟
حمل و نگهداری هرگونه مواد مخدر از جمله شیشه، جرم محسوب شده و طبق قوانین مبارزه با مواد مخدر، مجازاتهای سنگینی در پی دارد. میزان مجازات بسته به مقدار ماده مخدر، نوع ماده، سابقه فرد و سایر عوامل قانونی متفاوت است. اما به طور کلی، مجازاتهای حمل و نگهداری شیشه شامل حبس، شلاق و جزای نقدی سنگین میشود.
آیا حمل مقدار کمی شیشه نیز جرم است؟
بله، حمل هر مقدار ماده مخدر، حتی مقدار کم، جرم محسوب میشود. قانونگذار برای مبارزه با مواد مخدر، تحمل هیچگونه تخلفی را نمیکند و حتی حمل مقدار بسیار کم مواد مخدر نیز قابل تعقیب قضایی است.
اگر فردی شیشه را برای مصرف شخصی حمل کند، مجازاتش کمتر میشود؟
خیر، حمل مواد مخدر برای مصرف شخصی نیز جرم محسوب شده و مجازات دارد. قانونگذار بین حمل برای مصرف شخصی و قاچاق مواد مخدر تفاوتی قائل نشده است.