علمی

چه می‌شود اگر کل بمب‌های اتمب جهان منفجر شوند؟

به گزارش خبرآنلاین، اگر کل زرادخانه هسته‌ای جهان را درنظر بگیریم، با حدود ۱۵ هزار کلاهک هسته‌ای روبه‌رو هستیم. ایالات متحده و روسیه هر کدام کمی کمتر از ۷ هزار کلاهک هسته‌ای دارند و باقی‌مانده به‌طور نامتوازن میان سایر قدرت‌های هسته‌ای شامل بریتانیا، فرانسه، چین، هند، پاکستان، اسرائیل و کره شمالی تقسیم شده است. این سلاح‌ها توانایی ایجاد خسارات بسیار گسترده‌ای را دارند.

اگر کنجکاو هستید که ۱۵ هزار کلاهک هسته‌ای قادر به ایجاد چه میزان ویرانی هستند، کانال علمی کورتسگزکت در یوتیوب پاسخ شما را دارد. آن‌ها در انیمیشنی که چند سال پیش منتشر کردند، به این سؤال پاسخ می‌دهند که «اگر تمام بمب‌های هسته‌ای جهان به‌طور هم‌زمان منفجر شوند، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟» پاسخ، خسارت و تاثیرات بسیار بسیار گسترده‌ است.

طبق نظر دانشمندانی که با آن‌ها مصاحبه شده است، با استفاده از فقط سه بمب هسته‌ای می‌توان یک شهر از میان ۴۵۰۰ شهری را که روی زمین وجود دارد، کاملا ویران کرد. در این صورت، حتی پس از نابودی تمام مناطق شهری با جمعیت ۱۰۰ هزار نفر یا بیشتر، هنوز ۱۵۰۰ کلاهک هسته‌ای باقی مانده است.

اگر همه کلاهک‌های هسته‌ای را در نقطه‌ای مثل جنگل آمازون منفجر کنیم، نیروی انفجار معادل انفجار ۳ میلیارد تن تی‌ان‌تی، یعنی فوق‌العاده عظیم و ویرانگر خواهد بود. این نیروی انفجار معادل ۱۵ بار فوران آتشفشانی کراکاتوآ در سال ۱۸۸۳ است که قوی‌ترین فوران آتشفشانی ثبت‌شده در تاریخ به شمار می‌رود. چنین انفجار سهمگینی، توپ آتشینی به قطر ۵۰ کیلومتر ایجاد خواهد کرد که تمامی مناطق در شعاع ۳ هزار کیلومتری اطراف محل انفجار را نابود می‌کند.

انفجار، موج‌های فشاری متعددی ایجاد خواهد کرد که طی هفته‌های بعد در سراسر جهان گردش خواهند کرد. همزمان، دود و گردوغبار به شکل ابر قارچی بسیار بزرگی به سمت بالا می‌رود و میلیون‌ها تن مواد سوخته و خاکستر به جو زمین پرتاب می‌شود که می‌تواند تاثیرات مخربی بر آب و هوا و زندگی موجودات داشته باشد.

پس از انفجار، دهانه‌ای به قطر حدود ۱۰ کیلومتر در محل حادثه شکل می‌گیرد. همچنین، آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای سراسر قاره آمریکای جنوبی را در بر می‌گیرد که بسیار شدیدتر و ویرانگرتر از آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا در سال‌های اخیر خواهد بود.

مناطق نزدیک محل انفجار تا صدها کیلومتر در جهت وزش باد، به‌دلیل آلودگی شدید رادیواکتیو قابل سکونت نخواهند بود

بخش ناخوشایند ماجرا زمانی شروع می‌شود که تشعشعات رادیواکتیو با شدت بسیار بالا به محیط زیست و جانداران آسیب می‌رسانند و جان بسیاری از موجودات زنده را می‌گیرند.

مناطق نزدیک محل انفجار تا صدها کیلومتر در جهت وزش باد، به‌دلیل آلودگی شدید رادیواکتیو قابل سکونت نخواهند بود. همچنین، ذرات رادیواکتیو توسط ابر قارچی به جو زمین منتقل شده و در سراسر جهان پخش می‌شوند و آلودگی گسترده محیط زیست را به دنبال خواهد داشت. این شرایط به کاهش دما و وقوع زمستان هسته‌ای منجر خواهد شد.

گرچه گفته می‌شود «زندگی انسانی ادامه خواهد داشت»، شرایط زندگی بسیار دشوار و نامطلوب خواهد بود.

۵۸۵۸

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا