رپورتاژ

اسامی مختلف برنج ایرانی

برنج عنبربو و چمپا

برنج گرده عنبربو و چمپا در استان خوزستان کشت می‌شوند؛ و به دو شکل تمام دانه و نیم‌دانه به بازار عرضه می‌شوند. این دو برنج طبع گرم و دانه‌های ریزی دارند. بعد از پخت نیز خیلی قد ‌نمی‌کشند. اما از آنجایی که در طی مراحل کشت آنها، هیچ نوع مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود، کاملاً برنج طبیعی ارگانیک هستند و طعم و مزه فوق‌العاده بی‌نظیری دارند. به همین دلیل طرفداران زیادی دارند و جزء برنج‌های محبوب ایرانی به حساب می‌آیند.

در هنگام خرید برنج چمپا باید توجه داشت که برنج چمپا در شمال کشور نیز کشت می‌شود. برنج چمپای خوزستان، کیفیت بسیار بالاتر و عطر و بوی قوی‌‌تری دارد. لذا قبل از خرید برنج چمپا، باید از گرمسیر بودن محل کشت آن اطمینان حاصل کرد.

برنج‌هایی که دیگر قابل کشت نیستند…

خرید برنج

اسامی مختلف برنج ایرانی

زمانی که افراد به بازار یا فروشگاه‌های اینترنتی برای خریدن برنج ایرانی مراجعه می‌کنند، با اسامی و نام‌ های مختلف برنج روبرو می‌شوند که در ادامه همه نوع برنج ایرانی را به صورت مختصر برای شما عزیزان و مشتریان عزیز «برنج‌اول» توضیح می‌دهیم.

  • برنج طارم رشتی: این برنج طعم و عطر و بوی بی‌نظیری دارد، و از مرغوب‌‌ترین و باکیفیت‌‌ترین برنج ایرانی محسوب می‌شود.
  • برنج طارم دیلمانی: این نوع برنج کیفیت مناسبی دارد، و اغلب در غرب استان مازندران کشت و تولید می‌شود.
  • برنج سنگ طارم: این نوع برنج از خوشمزه‌‌ترین و عطردارترین برنج‌های گروه طارم اصیل ایرانی و محلی است.
  • برنج اهلمی طارم: از انواع ژنی برنج طارم به شمار می‌آید، که در اصفهان، فارس، لرستان و خوزستان کشت و تولید می‌شود.
  • برنج طارم امیری: این خرید برنج، عطر متوسطی دارد؛ و از بازدهی محصول بالایی در هر هکتار برخوردار است.

خرید برنج

  • برنج موسی کاظم: از دیگر برنج‌های گروه طارم به حساب می‌آید، که از قد بلند، عطر و طعم منحصر به فرد در کنار یکدیگر برخوردار هستند.
  • برنج صدری سالاری: این برنج از طعم عالی و عطر متوسط برخوردار است؛ و بیشتر در لاهیجان و شهرستان آستانه اشرفیه کشت می‌شود.
  • برنج صدری شاه پسند: برنج شاهپسند از برنج‌های صادراتی کشور ایران به شمار می‌آید، که از کیفیت پخت عالی و عطر و بوی متوسط برخوردار است.
  • برنج حسنی: این برنج ایرانی در منطقه تالش نشین گیلان کشت می‌شود؛ و دانه‌های پهن و متوسط دارد. بافت این برنج بعد از پخت چسبنده و کته می‌شود. به همین دلیل بیشترین استفاده را برای پخت نان برنجی، رشته آش و … دارد.
  • برنج آمل 1: این برنج جزء برنج‌های دانه‌بلند به حساب می‌آید؛ که از‌ ترکیب دو برنج طارم فیروز کنده ساری و برنج تایجونک نی‌تیوان ژاپنی در سال 1351 تولید شده است.
  • برنج آمل 2: این برنج نیز از برنج‌های دانه بلند ژنتیکی محسوب می‌شود؛ که در سال 1359 توسط کشاورزان ایرانی بهره‌برداری شده است. این برنج در انستیتو بین‌المللی برنج در فیلیپین، با انجام دادن تحقیقات متعدد بر روی برنج ایرانی کشت شده است.
  • برنج آمل 3: این برنج از دیگر ارقام برنج پرمحصول و دانه‌بلند به شمار می‌رود، که از طریق اصلاح ژنتیکی برنج سونان هندوستان تولید شده است.
  • برنج شفق: این برنج نیز به وسیله شیوه مهندسی ژنتیکی بر روی برنج باسماتی هندی و پاکستان به دست آمده است.
  • برنج خزر: این برنج از برنج‌های دانه‌بلند تولید شده توسط جهاد کشاورزی به حساب می‌آید؛ که دیگر کشت نمی‌شوند. رنگ دانه‌های این برنج سفید کدر و کچی بوده، و در مقایسه با برنج‌های مرغوب عطر و طعم چندانی نداشته است.
  • برنج نعمت: این برنج ایرانی یکی از ارقام برنج پرمحصول است، که در ایستگاه تحقیقات برنج آمل با‌ ترکیب دو برنج آمل 3 و سنگ طارم تولید شده است. برنج نعمت از برنج‌های دانه‌بلند به شمار می‌آید، و شباهت زیادی به برنج ندا دارد. با این تفاوت که طول دانه‌های برنج نعمت کمی بلندتر است.

به غیر از برنجهای ایرانی به مزایای انواع برنج خارجی معمولاً به ویژگی‌های خاص هر نوع برنج و نحوه استفاده از آن در آشپزی مرتبط است. در زیر به برخی از مزایا و کاربردهای انواع مختلف برنج خارجی اشاره می‌کنیم:

  1. برنج بسمتی :
    • عطر و طعم ممتاز: برنج بسمتی دارای بوی معطر و طعم خاصی است که غذاهایی که با آن تهیه می‌شوند را به طعم خوبی می‌رساند.
    • غذاهای هندی و پاکستانی: این نوع برنج برای غذاهای هندی و پاکستانی مانند بریانی و قرمه سبزی بسیار مناسب است.
    • دانه‌های طویل: دانه‌های بلند بسمتی پس از پخته شدن جدا می‌شوند و خوشبویی به غذا می‌دهند.
  2. برنج جاسمین :
    • مناسب برای غذاهای آسیایی: برنج جاسمین برای تهیه غذاهای آسیایی، به ویژه تایلندی، بسیار مناسب است.
    • بوی مطبوع: دانه‌های برنج جاسمین دارای بوی مطبوعی هستند که به طعم غذاها اضافه می‌کنند.
    • طرفداران بسیار: این نوع برنج در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد.
  3. برنج آروماتیک :
    • مزه و بوی خاص: انواع برنج آروماتیک دارای بوی و مزه‌های خاصی هستند که طعم غذاها را بهبود می‌بخشند.
    • کاربردهای متنوع: این نوع برنج می‌تواند در مختلف غذاها از جمله ریزوتو (با برنج اربوریو)، غذاهای آسیایی و غذاهای خاصی که به عطر و طعم منحصر به فرد نیاز دارند، مورد استفاده قرار گیرد.
  4. برنج ویتنامی :
    • قوام و استحکام: برنج ویتنامی دانه‌هایی با قوام و استحکام بالا دارد که مناسب برای تهیه نودل و غذاهای آسیایی است.
    • کاربرد گسترده: این نوع برنج در تهیه مختلف غذاها از جمله پلو و کملی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مهم است توجه داشت که هر نوع برنج دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است و بسته به نوع غذا و طعم دلخواهتان، می‌توانید از آن استفاده کنید. همچنین، در انتخاب و استفاده از برنج، مراقبت از تمیزی و طهارت مناسب در پخت آن نیز بسیار مهم است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا